BIOGRAFIE  LEE  TOWERS BIJGEWERKT TOT JANUARI 2019


ImageDE IDEALIST DIE ZIJN DROMEN WAARMAAKT !

Waar moet een levensverhaal van Lee Towers mee beginnen? Die vraag is moeilijker beantwoord dan menigeen zal vermoeden. De Nederlandse zanger, die de afgelopen vier decennia telkens zijn persoonlijke en tal van nationale grenzen verlegde, heeft intussen zoveel mijlpalen achter zijn brede rug dat een volledige opsomming de ogen van de aandachtige lezer welhaast doet duizelen. Bij een lichtvoetige introductie destijds (1987) in de Verenigde Staten werd de problematiek met het schetsen van een compact doch helder portret van hem handig ondervangen door te stellen: Lee Towers is voor zijn landgenoten wat Broadway is voor amusement minnend Amerika!

Grootspraak die vergelijking? Zeker niet, want Lee Towers is een fenomeen die, zeker in die turbulente jaren tachtig, zijn weerga niet kende. In die carrièrefase heeft de ondernemende zanger annex showmaster bijna in zijn eentje Nederland rijp gemaakt voor zijn eigen "Deltaplan" op het vlak van allurerijk amusement. De vaderlandse uitgaanscultuur kende weliswaar een aantal vaste waarden, maar daartoe behoorde zeker niet voldoende enthousiasme voor populaire muziek van eigen bodem dat de "eigen" artiesten ook in staat waren om avondvullende concerten ‘in vol ornaat’ te geven.

Lee Towers is zonder twijfel degene geweest (alle collega’s uit het vak zullen het grif beamen)  die op dat terrein pionierswerk heeft verricht. Door in den beginne, dwars tegen alle heersende stromingen, principes en goedbedoelde adviezen in, te doen wat hij wilde doen. Omdat hij er voor 100 procent in geloofde: uitpakken met spektakelshows waarop met recht het etiket Internationale klasse kan worden geplakt. Daartoe had Lee eerst vooraanstaande buitenlandse collega’s zorgvuldig bestudeerd met als voornaamste ontdekking dat wat "zij" doen eigenlijk niet anders is dan wat "wij" doen, met als enige verschil dat het grote publiek hier dacht dat "groter" in Nederland niet zou kunnen.

Ervan overtuigd zijnde dat er veel mogelijk was ging Lee Towers aan de slag. Zijn eerste krachttoer vond plaats in november 1980, uiteraard in zijn eigen thuishaven Rotterdam, waar zijn ster al geruime tijd rijzende was in het nachtclubcircuit na zijn lancering op televisie in "De Vuist" van Willem Duys. Tot veler verbazing trok Lee naar de meest prestigieuze muziektempel, de Doelen, welke binnen de kortste keren ook compleet was uitverkocht. De eerste gedenkwaardige avond Lee Towers (met onder meer als speciale gasten Mini & Maxi) was een feit. Hoe bijzonder dat werd gevonden mocht blijken uit de geweldige media-aandacht: tal voorpagina’s, het NOS Journaal, de bioscoop journaals meldden het allemaal. Duidelijk was dat zelfs de grootste cynicus zich tegenover dit succes gewonnen moest geven. In één klap had Lee bewezen dat het een fabeltje was dat de Nederlander alleen voor grote internationale acts (zoals Charles Aznavour, Shirley Bassey of Diana Ross) naar de concertzaal zou willen stappen. Vanaf dat moment heeft de als Leen Huijzer geboren zanger op dat eerste fundament bekwaam verder gebouwd, daarbij maximaal gebruik makend van de telkens weer positieve pers.

Image

Voor zijn volgende prestigeconcert toog Lee het jaar daarop naar het magische maar ook schier onneembare Amsterdamse amusementspaleis theater Carré. De nieuwsgierigheid naar de Rotterdamse durfal bleek in de hoofdstad zo groot dat alle kaarten nog sneller waren verkocht dan eerder voor de Doelen. Ook deze topprestatie bleef niet onopgemerkt, wederom was de landelijke pers volop van de partij en meer dan lovend. Want hier stond een volksjongen uit de Maasstad die het toch maar even flikte om "tout Amsterdam" in vervoering te brengen! Toen was de bodem gelegd voor nog een stoutmoediger plan: de vervulling van Lee’s  grote wens om een theatertournee door Nederland te ondernemen. Lee Towers in Concert werd in 1982 de codenaam voor een concertreis langs zo’n dertig theaters in het land plus Antwerpen. Met het orkest van Freddy Golden (inclusief achtergrondkoor) en het ballet van Penney de Jager werd overal een perfecte show met alles er op en er aan gepresenteerd, de show werd alleen maar bejubeld. Daar moest een vervolg op komen en dat kwam er het volgende jaar ook met "An evening with Lee Towers", totaal anders dan Ïn Concert" maar met minstens zoveel "toeters en bellen" evenzeer van on-Nederlandse allure.

Uit de enorme bijval trok Lee terecht de conclusie dat Jan Publiek de strekking van zijn avontuurlijke missie had begrepen: laten zien dat in een klein land als het onze net zoveel kan als waaraan Las Vegas en Broadway sinds jaar en dag hun faam aan ontlenen. Mijn geheim is wellicht, heeft Lee Towers wel eens geroepen, dat ik dichtbij de mensen sta, om aan te geven dat hij doorgaans heel goed aanvoelt waar men in den lande behoefte aan heeft. En dat was dus zeker het hoogwaardige entertainment waarmee Towers durfde uit te pakken en waarvoor menigeen graag bereid was meer te betalen dan voor middelmatigheid. Hierna was zijn overstap naar het nog grotere Ahoy in 1984 eigenlijk niet meer dan logisch, temeer daar Towers in het Rotterdamse sportpaleis al een flinke reputatie had opgebouwd als vaste speciale gast op de Zesdaagse van Rotterdam waar hij samen met The Bobby Setter Band elk jaar minimaal één avond het bepaald niet gemakkelijke wielerpubliek naar euforische hoogten loodste. In Ahoy  kon Lee nog veel meer zijn ideeën tot uitvoering brengen vanwege de geweldige grootschaligheid. Het decor hoefde, zoals bij de tournees wel het geval was, niet meer gebaseerd te zijn op de afmetingen van het kleinste theater. Integendeel, de mogelijkheden waren grenzeloos en daar maakte hij naar hartelust gebruik van, min of meer zoals Zesdaagse baas (en superfan) Peter Post had voorspeld. Dat Lee niet bang hoefde te zijn voor onvoldoende belangstelling was ook duidelijk, getuige de uitverkochte "vierdaagse" die hij in de Doelen net op zijn conto had bijgeschreven.

Towers wilde dus treden in de voetsporen van Amerikaanse showbizzvedetten als Diana Ross en Lionel Richie en koos daarom voor grof geschut. Naast een ongekend feestelijke aankleding van Ahoy betekende dat het inhuren van het 70-koppige London Symphony Orchestra, dat onder leiding kwam van zijn meesterarrangeur Jerry van Rooyen, plus de allerbeste specialisten op het gebied van licht en geluid. Met "Gala of the Year" als gewaagde titel moest de vlag ook de lading dekken meende Lee. Deze eerste klap moest en zou zeker een daalder waard moeten zijn, was voor hem de inzet. Vandaar ook de  indrukwekkende nieuwe snufjes (uit Las Vegas) als de computergestuurde Varilights, een lasertunnel en de introductie van vuurwerk als showelement. Muzikale surprises, na de enthousiasmerende openingswoorden van Mies Bouwman, was onder andere Julia Loko, die ook deel uitmaakte van het geregeld ingezette zangkoor. Voor het wervelende danswerk tekende ook nu weer het ballet van Penney de Jager. Met "Nog nooit vertoond" kon Lee Towers’ totaalpakket worden aangeprezen en het publiek begreep hem helemaal want in plaats van een enkele avond werden het meteen twee Gala’s, wat gezien het forse kostenplaatje de ondernemende zanger niet slecht uitkwam. Over de financiële consequenties van dit ongekende avontuur gesproken: modekoning Theo Sythoff en andere kledingverkopers waren maar wat blij met dit chique gebeuren, hun omzetten schoten omhoog. De horeca in de regio kende eveneens een paar veel drukkere oktoberavonden.

ImageBehalve dat de Gala’s of the Year zouden uitgroeien tot een eigen traditie zette Lee Towers er ook een trend mee. Na hem zouden al snel Anita Meyer (in 1985 zijn speciale gaste) en vervolgens talloze andere Nederlandse collega’s de stap naar Ahoy durven nemen.

Te midden van alle lofzangen besefte Lee zelf wel dat dergelijke peperdure producties nooit rendabel zouden kunnen zijn, althans niet zouden kunnen worden bekostigd uit de kaartverkoop. Op de Zesdaagse had hij gezien hoe het bedrijfsleven hunkerde naar klasserijk entertainment en dat het er best geld voor wilde vrijmaken, om zo met personeel en relaties heerlijke avondjes te beleven. Inspelend op die behoefte ontwikkelde Towers samen met Jan Leupe van Ahoy de zogeheten sponsorpakketten, waaraan supertickets waren gekoppeld. De zo gegenereerde extra inkomsten, een werkwijze die eveneens gauw navolging zou vinden, zouden telkens weer een belangrijke pijler vormen bij de financiële onderbouwing van al Lee Towers zijn stuntwerk.

Liet Towers in 1985 het sportpaleis al vier keer vollopen, in 1986 volgden er zes uitverkochte avonden (met Doby Gray en Danny de Munk), waarna in 1987 (met Labi Sifre en Sandra Reemer) en 1988 (met Madeline Bell en Wim Koopmans) Ahoy liefst achtmaal werd bespeeld. In verband met een theatertournee sloeg Lee in 1989 een jaartje over, maar was hij in 1990 weer op zijn favoriete speelplaats, deze keer zes avonden met Anita Meyer als Gala-partner en Gerard Joling als speciale gast. 1991 werd vervolgens de tot drie maal toe gepresenteerde editie met Timeless en de ‘nieuwe Pavarotti’ Jorge Castro. Daarop volgden nog eens vier Gala’s in 1993 (met Sandra Reemer en Jan Vayne) en even zovele avonden in 1995 onder de noemer Jubilee ( in het kader van Towers twintig jaar in het vak, met andermaal Anita Meyer, Arno Kolenbrander en Maurice Kroon). De teller kwam zodoende op 45 eigen spektakelshows in Ahoy, een absoluut record, voor Lee tevens het sein om zich niet meer bijna jaarlijks te focussen op super producties aldaar. In ander verband zou het sportpaleis een voorname plaats blijven innemen in zijn agenda.

Dat Lee Towers intussen ook aan andere fronten zijn dromen heeft waargemaakt komt naar voren in de imponerende platencatalogus die achter zijn naam schuilt en die naast publieksbonussen in de vorm van gouden en platina exemplaren een hele rits andere prijzen hebben opgeleverd, waaronder meerdere Edisons en de TROS Productieprijs. Verder is hem als artiest menige onderscheiding ten deel gevallen, zoals het Gouden Hart van Rotterdam en de verkiezing tot Entertainer of The Year en Meest betrouwbare artiest van de afgelopen tien jaar. In verband met de lengte staat het volledige scorebord niet in dit portret vermeld. Een ereprijs moet er evenwel apart worden uitgelicht: de Graceland Award die Lee in 1995 kreeg namens de erven van Elvis Presley, waardoor hij zich als enige Europese artiest "One of the Kingsmen" mag noemen, iets waar Towers tot zijn laatste ademstoot ongelooflijk trots op zal zijn.

Ooit onderhoudsmonteur van beroep en aanvankelijk gemakshalve bestempeld als "de Sinatra van Nederland" is gaandeweg elke landgenoot er van doordrongen bij Lee Towers te maken te hebben met een zeer bijzondere persoonlijkheid, die zijn overduidelijke Amerikaanse invloeden altijd op interessante wijze naar zijn eigen hand zet.

Waar hij zich in de tweede helft van de jaren negentig minder zingend laat gelden, daar manifesteert Lee zich meer als sociaal betrokken medeburger. Goede doelen hebben een opperbeste aan hem, want Towers staat als het even kan klaar om hun verzoeken om te zetten in hulpacties. Waren zijn duet met Bart de Graaf (‘Ik Wou Dat Ik Voor Een Keer In Mijn Leven Een Tovenaar Kon Zijn’) en het kerstalbum (‘When A Child Is Born’) incidentele "steunbetuigingen" (ten bate van Unicef), van structurele aard is zijn rol als goodwill ambassadeur van de Dr. Daniel den Hoed Kliniek en het Sophia Kinderziekenhuis.

ImageZou deze man ook nog een privéleven kunnen hebben? Wel degelijk! Lee heeft tussen alle showbizzbedrijven altijd kan gezien een zeer zorgzame echtgenoot en vader te blijven voor zijn Laura en hun vier kinderen, die hen inmiddels elf kleinkinderen hebben bezorgd. Op het persoonlijk is het niet altijd even leuk geweest. Met name 1997 bleek een rampjaar, waarin de familie Huijzer vele dierbaren verloor. Onder hen bevonden zich Lee’s jongste broer, zijn schoondochter Jeanine en haar vader, twee muziekvrienden uit het orkest First Showband, zijn arrangeur Herman Schoonderwalt en zijn advocaat Reinier de Jonge.

In 1998 kon Towers gelukkig weer de zinnen verzetten als hij ingaat op de uitnodiging van Frans Bauer om hem te adviseren voor zijn spektakels in Ahoy. Als artistiek regisseur ziet Lee dat "ons Frans" daar ook zijn mannetje staat, nog niet wetende dat deze hem nog eens als recordhouder zal bedreigen. Zelf  bracht Lee zijn totaal aantal avonden Ahoy op 50 door te jubileren met Gala of the Year 2000, waarbij de gastenlijst werd gevuld door onder andere Karin Bloemen, Frans Bauer, René Froger, Anita Meyer en Jan Rietman. Burgemeester Ivo Opstelten verraste hem op de vijfde en laatste avond met een nieuw Koninklijk lintje. Van Ridder in de Orde van Oranje Nassau wordt Lee bevorderd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Van deze speciale Gala-uitgave verscheen in 2001 de complete registratie op 2dvd en 2cd. De dvd's bevatten tevens extra fragmenten van achter de schermen, interviews e.d. In totaal is er 5,5 uur beeldmateriaal te zien op deze 2 unieke dvd's en cd's, welke worden uitgebracht met de nieuwste technieken qua beeld en geluid (zoals Dolby Digital en DTS, wat toen nog totaal onbekend was bij het grote publiek). Het feit dat Rotterdam 40 jaar de grootste haven van de wereld heeft en Lee Towers inmiddels daarvan de muzikale ambassadeur is geworden leidde eind 2002 tot opnieuw een bijzonder hoogstandje. Ditmaal is het net afgebouwde Luxor Theater op de Kop van Zuid de plaats van handeling. Voor tien avonden "Harbour Lights" nodigde Lee Towers vooral Rotterdamse collega’s uit, onder wie naast Anita Meyer o.a.Gerard Cox, Loes Luca en Jules Deelder. De meest bijzondere gast is evenwel de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton, die Lee op het podium complimenteert met zijn vertolking van Neil Diamond’s America.

Nadat LeeTowers in 2005 met het nieuwe cd album My Favourites nog eens vele fans een plezier heeft gedaan, werkte hij in 2008 voor het eerst mee aan een rondtrekkende theatershow waarin hij zelf niet de leiding had: Hollywood in Concert met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Er zijn een aantal shows door het hele land waarin Lee de eregast is, ook zijn er een drietal shows waar hij samen met Anita Meyer de eregast is.

In september 2006 overleed Bas Sonneveld ten gevolge van een slopende ziekte. Bas is 31 jaar lang de geluidsman van Lee geweest. Ze reisden samen al die jaren door Nederland. Ze zagen elkaar meer dan hun eigen vrouw, vertelde Lee wel eens gekscherend. Bas was als een broer voor Lee en daarnaast was Bas zijn beste vriend. Lee verbleef in die periode zelf in het ziekenhuis, hij was aan zijn knie geopereerd en kreeg daar bovenop een hardnekkig virus. De artsen hebben hem toestemming gegeven om de begrafenis van Bas bij te wonen, weliswaar op krukken, maar het was op deze manier voor Lee toch mogelijk om afscheid te nemen van zijn beste vriend Bas.

Op 1 november 2011 keerde Lee Towers onder eigen vlag nog een keer terug in Ahoy met de eenmalige supershow  One Night Only (nr 51, opnieuw een record). Het sportpaleis zat tjokvol, de gastheer verkeerde in topvorm en liet het publiek en passant kennismaken met zijn hele familie, onder wie zijn hoogbejaarde moeder. Mr. Pieter van Vollenhoven had voor Lee nog een onderscheiding in petto: de Radio 5 Nostalgia Oeuvre Award. "We want more" klinkt het nog lang na afloop, eigenlijk tot op de dag van vandaag. In 2011 bracht Lee het concert One Night Only uit op dvd en tevens kwamen er een aantal cd albums uit, waaronder The Jubilee Collection (3 cd's in 1 album) en een Kerst cd album met als titel Merry Christmas.

In de loop van 2012 haalde Towers de banden weer aan met België, waar Universal zijn cd album Memories dolgraag uit wilde brengen. Lee trad op in meerdere televisieshows, werd tijdens interviewdagen het hemd van het lijf gevraagd en merkte dat iedereen (ook collega Will Tura) enthousiast was over zijn gang zuidwaarts. Lee trad dit jaar tevens voor het eerst op tijdens het bekende Schlagerfestival.

2013 is voor Lee Towers goed begonnen in de wetenschap dat hij zijn opwachting zou maken op het International Film Festival Rotterdam. Daar ging op 27 januari de 93 minuten durende documentaire in première, die Hans Heijnen in het afgelopen jaar van Lee had gemaakt. De titel laat zich raden: Lee Towers, The Voice of Rotterdam. De documentaire is een groot succes, won de 3e prijs van het Filmfestival en de documentaire werd in diverse bioscoopzalen in Nederland uitgebracht.Tevens werd de documentaire meerdere keren uitgezonden op o.a. RTV Rijnmond. De reacties van de mensen waren uiterst positief en lovend, ze leerden de mens Leen achter de artiest Lee kennen en dit leverde soms een lach, maar ook soms een traan op. De pers was ook lovend over deze "menselijke" documentaire.

In april 2013 stond Lee drie avonden in een uitverkocht Nieuwe Luxor theater met zijn Sweet Memories show. Hij nodigde als gasten L.A. The Voices uit, dit was hun eerste optreden na het vertrek van Gordon uit de groep. Tevens bracht hij het cd album Sweet Memories uit. In mei 2013 werd de documentaire Lee Towers, The Voice of Rotterdam  uitgezonden op Nederland 1, zodat heel Nederland het kon zien en daar volgden ook zoveel positieve reacties op, hartverwarmend was het voor Lee Towers, zijn familie en de maker van de documentaire, Hans Heijnen. RTV Rijnmond besloot om de documentaire tijdens Kerst 2013 opnieuw uit te zenden.

2013 kende niet alleen vreugde, maar ook verdriet voor Lee Towers. Hij verloor zijn grootste fan, zijn moeder, eind 2013. Zij mocht 95 jaar worden, een gezegende leeftijd.

Op 7 maart 2014 vond het 79ste boekenbal plaats, dat traditiegetrouw de start is van de boekenweek. Dit jaar was het thema van het bal Buitenaards reizen. Lee zong op deze avond Fly me to the moon van Frank Sinatra en Space Oddity van David Bowie. Lee was met Space Oddity meteen de koning van het bal en hij was tevens trending topic op twitter. De mensen reageerden superenthousiast en de mailbox van Lee liep naderhand vol met positieve reacties. Niemand die verwachtte dat Lee dit zou doen, de combinatie Lee Towers-David Bowie is niet zo voor de hand liggend. Lee verraste mensen al eens eerder door tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door het nummer Honky Tonk Woman van de Rolling Stones te zingen, ook dat was een succesvolle combinatie.

In het winterseizoen 2014-2015 toerde Lee samen met collega Anita Meyer langs diverse Holland Casino’s door het hele land, de mensen kwamen er ook massaal op af en het was een groot succes, een feest der herkenning. Lee en Anita zongen zowel solo als samen en er werd een promotie CD  uitgebracht die gratis werd verstrekt aan de mensen die één van de optredens bezochten.

Op 23 maart 2015 gaf Lee een uitverkocht “Birthday Party” concert in Scheveningen, de naam zegt het al, het concert vond plaats op zijn verjaardag.

In maart 2016 wordt Lee Towers 70 jaar, hij besluit om dit niet groots te vieren maar het klein te houden en het feest wordt in familiekring gevierd.

In 2016 werkt Lee mee aan het TV programma Ali B Op Volle Toeren, waarin Lee de uitdaging aangaat samen met rappersduo Stepherd & Skinto om een nummer van elkaar te zingen. Hieruit ontstaat de song Brak Obama, Lee gaat hiermee volkomen uit zijn comfort zone maar hij vindt het erg leuk om aan het programma mee te werken.
De Toppers vieren eind 2016 hun 12,5 jarig jubileum in Ahoy met een Christmas Party of the Year en wie kunnen ze dan beter voor een gastoptreden uitnodigen dan “mister Ahoy” Lee Towers!

Op zijn verjaardag op 23 maart 2017 krijgt Lee Towers te horen dat hij dit jaar de Edison Oeuvre Award Nationaal in ontvangst mag nemen voor zijn gehele oeuvre. Dit zal gaan gebeuren op 30 juni 2017 in het Nieuwe Luxortheater te Rotterdam tijdens het Edison Jazz World gala.

In april 2017 vindt de Marathon van Rotterdam plaats en Lee staat volgens jarenlange traditie bij de start in een hoogwerker om de lopers toe te zingen met zijn lijflied You’ll never walk alone. Meteen daarna gaat de Marathon van start. De Marathon zonder Lee die de lopers toezingt is bijna niet meer denkbaar, de lopers stellen het zeer op prijs dat Lee er ieder jaar weer bij is. Tijdens de Koningsnacht in Ahoy op 26 april is Lee Towers wederom de finale-artiest, hij zingt uiteraard You’ll never walk alone en duizenden mensen zingen het met hem mee en zo luiden ze gezamenlijk de Koningsdag in.

In mei 2017 wordt Feyenoord voor het eerst sinds 18 jaar landskampioen en dit wordt uiteraard groots gevierd. Nadat het er eerst op leek dat Feyenoord op de verjaardag van Laura kampioen zou worden, gebeurde dat helaas niet maar een week later is het dan toch eindelijk zover. Feyenoord is landskampioen en Lee mag samen met het elftal op het bordes aan de Coolsingel staan, hij vertolkt er You’ll Never Walk Alone en Mijn Feyenoord voor honderdduizenden mensen. Het is een fantastisch feest dat nog jaren in de harten van elke Feyenoord liefhebber gegrift zal staan.

Op 30 juni 2017 krijgt Lee Towers de Edison Oeuvre Award Nationaal uitgereikt door niemand minder dan burgemeester Aboutaleb, deze Edison Award is een kroon op de imposante carrière van Lee, hij bracht niet minder dan 46 albums uit en stond 51x in een uitverkocht Ahoy. De naam zegt het al, deze Edison is een Award voor zijn gehele oeuvre en het is uiteraard een grote eer om deze Award te mogen ontvangen.

Op 20 maart 2018 zijn twee voormalige kantoortorens aan het Rotterdamse Marconiplein de "Lee Towers" gedoopt. De kantoorruimtes worden verbouwd tot 860 nieuwe woningen. De verwachting is dat het project eind 2019 gereed is. Op het Marconiplein in Rotterdam-West werkten jarenlang honderden gemeenteambtenaren in de torens Europoint II en Europoint III. Nadat de ambtenaren waren verhuisd naar het gebouw "De Rotterdam" op de Kop van Zuid kwamen de kantoren leeg te staan.

"Jullie hebben Trump Towers. Wij hebben Lee Towers", zei Arjen Lubach vorig jaar gekscherend in zijn video over president Trump. Projectontwikkelaars Lee Foolen en Tom Bakkers hadden net één van de twee kantoorkolossen gekocht toen Lubach zijn video lanceerde. Ze besloten meteen een tweede toren te kopen om de Lee Towers te gaan ontwikkelen.

Lubach zelf noemt de komst van de Lee Towers "geweldig". "Nu zorgen we niet alleen voor verdieping, maar ook voor verdiepingen. Ik feliciteer Lee en de Towers natuurlijk in het bijzonder." Nu Lee zijn naam aan de voormalige kantoortorens wordt verbonden blijft hij het project op de voet volgen. "Mijn naam staat voor kwaliteit. Ik heb altijd topkwaliteit geleverd, bijvoorbeeld met mijn gala's, laten we diezelfde kwaliteit ook aan de woontorens verbinden."

In mei 2018 wordt bekend gemaakt door Audique dat Lee Towers de eerste Nederlandse artiest zal zijn die met het nieuwste vlaggenschip van Ultimate Ears gaat werken, de Ultimate Ears Live. 8 Onafhankelijk aangestuurde drivers, dus 8-weg, de allereerste in de wereld.
[Bron: Audique]

Op 8 juni 2018 reikte Lee Towers het 1e exemplaar van de CD Voeten In De Maas uit aan Simon Stokvis (alter ego van Sjoerd Pleijsier). Op deze cd staan 15 nummers, waaronder een ode aan Lee Towers! Van dat nummer is een promotie cd single uitgebracht welke niet in de winkels te koop is, maar uitsluitend ter promotie in een oplage van 35 stuks is uitgebracht. 

Er is ook een officiële videoclip van het nummer Lee Towers uitgebracht, deze is op YouTube te vinden:
https://www.youtube.com/watch?v=8_JvvhCP6yk en de uitreiking van de cd door Lee aan Simon Stokvis staat ook op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=eVIEkH20WcE&t=52s

In juni 2018 vinden de TV opnames plaats van het 11e seizoen van het populaire TV programma De Beste Zangers, Lee is één van de gasten. Op zijn eigen manier vertolkt hij favoriete songs voor collega artiesten Trijntje Oosterhuis, Alain Clark, Glen Faria, Maria Fiselier, Davina Michelle en Tino Martin; zo zingt hij o.a. het nummer What About Us van P!nk voor Davina Michelle: https://www.youtube.com/watch?v=7sQ0XV0T5Xk, omgekeerd zingen de collega’s ook voor Lee, niet alleen zijn hits maar ook persoonlijke favorieten worden gezongen, Maria Fiselier zingt bijvoorbeeld “Anak” voor Lee, een nummer dat hij heel vaak heeft beluisterd maar door de taal nooit heeft begrepen waar het over gaat.

Maria vertaalde het nummer voor Lee en maakte er een prachtige eigen versie van. Trijntje Oosterhuis zingt “The First Time Ever I Saw Your Face” voor Lee, dit nummer betekent veel voor Lee en Laura. Daarnaast vertolkt Alain Clark op ontroerende wijze het nummer “Don’t Cry Daddy” voor Lee, ook dit nummer heeft voor Lee en Laura een zeer speciale betekenis. De laatste aflevering van het programma is een duetten aflevering en Lee zingt daarin een duet met zowel Alain Clark als met Davina Michelle. Het programma wordt uitgezonden op TV in september en oktober 2018, het wordt zeer goed bekeken en het is wederom een groot succes. Na iedere uitzending wordt er vol lof gesproken over het programma. Davina Michelle houdt er zelfs een vette nummer 1 hit aan over, met Duurt Te Lang (een song van Glen Faria) staat zij wekenlang op nummer 1 in de charts en zij en Glen ontvanent er een gouden en een platina cd voor. Alle songs uit het programma zijn terug te vinden op Spotify en You Tube.

In juli 2018 brengt Sjoerd Pleijsier als zijn alter ego Simon Stokvis een ode aan Lee Towers door een song aan Lee te wijden op het nieuwe CD album Voeten aan de Maas. De song heeft als titel “Lee Towers”. Lee reikt het eerste exemplaar van deze CD uit aan Simon.

In de tweede helft van 2018 worden alle uitgebrachte LP, CD en singlehoezen opnieuw gescand en een groot deel van de LP en CD albums wordt digitaal uitgebracht op Spotify en You Tube. Ook worden er een aantal digitale singles uitgebracht zoals You’ll Never Walk Alone, Sweet Caroline en Hotel California. Het is de bedoeling dat uiteindelijk alle albums digitaal beschikbaar zullen zijn.

Doordat het digitale gebeuren een steeds grotere plaats inneemt wordt in augustus 2018 besloten om naast de Facebook pagina Lee Towers Friends (@leetowersfriend), welke al een aantal jaren bestaat samen met een Lee Towers Friends  You Tube kanaal, ook een Instagram en Twitter account onder dezelfde naam uit te brengen.

In september 2018 vinden er TV opnames plaats voor het programma Recht van Spreken, hierin wordt Lee geïnterviewd door Elles de Bruin maar daarnaast spreekt men ook met Lee zijn broer Tom, met voetballer Dirk Kuijt en met 3 fans van het eerste uur. Tevens kijken we mee in de studio waar Lee een nieuw album aan het opnemen is en wordt er teruggeblikt op de aankondiging dat er twee “Lee Towers” gebouwd zullen worden in Rotterdam, men is aanwezig op de bouwlocatie waar Lee een optreden geeft. Het programma wordt uitgezonden op TV op 7 januari 2019.

Op 3 oktober 2018 is Lee te gast bij de Havenvereniging Rotterdam in het kader van de Haven College Tour. Mensen kunnen hem vragen stellen en hiervan wordt gretig gebruik gemaakt. Tussendoor treedt Lee op. De avond is een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar.

Tino Martin (ook te gast bij het TV programma De Beste Zangers) geeft op 29 oktober een concert in het AFAS circustheater in Scheveningen en op verzoek van Tino verzorgt Lee daar een gastoptreden.

Op 7 december 2018 treedt Lee samen met een kinderkoor op bij het ontsteken van de grote Kerstboom in Rotterdam. Speciaal voor die gelegenheid wordt er een videoclip opgenomen van het nummer White Christmas: https://www.youtube.com/watch?v=jTAkQ081Dmk

Tevens brengt Lee het nummer K.E.R.S.T. in Rotterdam opnieuw uit in 2 digitale versies, 1 versie samen met het kinderkoor en 1 samen met de Jody’s Singers.

Op 21 december 2018 vindt er een groot Kerstconcert plaats in Ahoy Rotterdam. Lee treedt daar op samen met een aantal collega artiesten, waaronder Anita Meyer. Er is een bijzondere Kerstsfeer in Ahoy en de bezoekers genieten ervan in deze donkere dagen voor Kerst.

Lee Towers - Vrienden van amstel Live 2019In januari 2019 reizen Lee en Laura voor het eerst sinds jaren niet af naar Curaçao voor hun vakantie (normaal gesproken gaan ze elk jaar in januari en februari naar hun geliefde eiland) maar ze stellen dit nu een maand uit omdat Lee is uitgenodigd om deel te nemen aan de 11 delige concertreeks De Vrienden van Amstel Live in Ahoy Rotterdam (21ste editie) welke plaatsvindt in de 2e helft van januari. Di-Rect zanger Marcel Veenendaal wil heel graag You’ll never Walk Alone zingen samen met Lee en daar heeft Lee wel oren naar. Het resulteert er uiteindelijk in dat Lee het concert afsluit met 2 songs, te weten My Way en (uiteraard) You’ll Never Walk Alone in duet met Marcel. Lee komt op staande bij een witte vleugel welke het podium op glijdt vanaf de zijkant naar het midden van het podium en nog voordat hij één noot gezongen heeft gaat het dak er al af, zo enthousiast reageert het publiek. De collega artiesten brengen aan het eind van het concert een prachtig eerbetoon aan Lee door gezamenlijk op te komen en You’ll Never Walk Alone mee te zingen en ze omhelzen Lee één voor één, dit is echt een kippenvelmoment, prachtig om te zien met hoeveel respect dit gebeurt. Voor Lee zelf is het fantastisch om weer in “zijn” Ahoy te staan in zo’n grote show en hij geniet avond aan avond met volle teugen, het is “thuiskomen” voor hem.

Dat de sfeer erg goed is onder de artiesten blijkt o.a. ook uit dit filmpje dat is opgenomen in “de kleinste kroeg van Nederland”, welke voor de gelegenheid is opgebouwd op het plein voor Ahoy: https://www.youtube.com/watch?v=oonTezdu8Hk

 

 

 

 

 

(c) Copyright Lee Towers Productions BV 1999-2020

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.